Monika Haraldsson

Om Monika:

Jag flyttade till Kungälv 2004, då jag lämnade Stockholm. Sedan 2005 är jag gift med Maths. Vi har 2+2 barn, varav 3 också bor i Kungälv. Familjen är väldigt viktig för mig, men ibland behöver jag egentid. Då pysslar jag gärna i hemmet, i köket, träffar vänner eller tar promenader i de härliga omgivningarna vi har i Romelanda. Att resa är vår passion. Jag är egenföretagare sedan drygt 4 år, väl medveten om, på både gott och ont, vad det innebär att driva eget, men det är ändå det jag trivs bäst med, och som passar väl in i mitt liv.

Politisk erfarenhet:

Jag har ända sedan första gången jag röstade varit Moderat.Är sedan 2010 med i Kungälvs-politiken och Moderaterna. De första 4 åren som fritidspolitiker här i Kungälv var i Välfärdsberedningen 
och Kommunfullmäktige. Åren 2014-2018 har jag suttit i Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Bildningsutskottet och Pensionärsrådet.

Politiska mål:

Jag vill absolut fortsätta att jobba med förskola, skola och fritidsfrågor, både för de små och de större barnen. Här finns det väldigt mycket mer att göra. Kungälv ska ligga i framkant i de här frågorna, och det har vi absolut förutsättningar för.Det gäller att göra ”rätt” saker, och prioritera. Barnen är ju vår framtid.Vi behöver lägga fokus på, och tillsätta resurser, för att ge alla barn de bästa förutsättningar och möjlighet att klara skolan hela vägen. Men vi måste också stimulera de barn/elever som vill lite mer.

Förtroendeuppdrag 2018-2022:

Ledamot i Kommunfullmäktige

Ersättare i Kommunstyrelsen

Ledamot i Utskottet för Bildning och Lärande